Соцкнопки

суббота, 4 апреля 2015 г.

День Соборності України

         День Соборності України «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. 22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України.

 Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1918-1923 років: проголошенням IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.) З цієї нагоди в Дніпровокам’янській сільській бібліотеці пройшла літературна  «Живи, Україно, для щастя і волі»   А заключна вікторина «Твої найперші символи» викликала інтерес у користувачів до вивчення державної та народної символіки. Цей захід поглибив знання користувачів про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни.  До заходу була підготовлена книжкова виставка «Соборність – свято вільної нації».
  
22.01.2015 року
Вікторина для дітей 4-5 класів «Цвітеш ти пишно, земле моя мила»
Із задоволенням діти відповідали на запитання бібліотекаря про історію рідного краю, про майбутнє нашої країни, про її символи та традиції. Діти одержали солодкі подарунки.

23.01.2015 року
Уже стало доброю традицією посвята першокласників в читачі бібліотеки.
Ось і цього разу свято пройшло цікаво, з казковими героями, з книжковими пригодами. Першокласники одержали читацькі квитки та від королеви книг солодкі подарунки.
  

2.02.2015року
Літературна година – для всіх груп
«Крути сум і біль і вічна слава»                         
Після подій в Росії 1917 року припало пробудження народу України, який брався до боротьби за владу, за свою вільну незалежну державу.
В такий час організовується курінь студентів і учнів. Не було часу на вишкіл. Без вишколу рушили в похід. Рушили не для того, щоб зупинити ворога, оборонити Київ, бо для того потрібно було вдесятеро більше сили. Вирушили, щоб не віддати без бою столицю, щоб змити кров’ю ганьбу, щоб своєю жертвою струснути совість України.
Минає рвучко рік за роком,
Неустанно дні пливуть,
У вік віків залізним кроком
Герої Крут ідуть.

Ведучі: Мелюшко Аня 10 кл. та Черненко Віка 9 клас.

17.02.2015
В бібліотеці пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач»



Переможці конкурсу Нор Ела 7 клас
Карлова Настя 6 клас

20.02.2015 року
Презентація до Дня Гідності та свободи.


11.03.2015 року.
 Конкурс читання віршів Т.Г. Шевченка «Тарас Шевченко – частинка серця кожного українця»
Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні як живий говорить він із своїми  наступниками. Його слово  живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, скрізь століття
І  голос твій наш душі окриля.
Встав в новій красі скрізь лихоліття
Твоя, Тарасе, звільнена земля.

Відео виконання творів переможців в додатку.
Конкурс малюнків  до творів Т.Г. Шевченка.

Переможці конкурсу малюнків: Черненко Настя, Дудник Едік, Чупілка Діана.

Тиждень дитячого читання 23-28 березня.

Протягом тижня дитячого читання бібліотека проводила: книжкові вікторини, казкові подорожі і кульмінацією стало свято книги, яке пройшло 30.03.2015 року.
 Тиждень книжки! – зазвучало
 Серед міста, як сигнал.
За годину місто стало
 Мов один читальний зал.

Комментариев нет:

Отправить комментарий